Đokovićeva knjiga Serviraj za pobedu pisana na 10.000 metara

Novakova knjiga, u izdanju “Večernjih novosti” i “Lagune”, u utorak i zvanično predstavljena. Hit je stvaran u avionu

DOK Novak Đoković niže pobede po Aziji, njegovi zemljaci čitaju kako da krenu stopama najboljeg sportiste Srbije – direktno iz Novakovih iskustava.

Knjiga našeg najboljeg tenisera “Serviraj za pobedu”, u izdanju dva najveće izdavačke kuće u zemlji, “Večernjih novosti” i “Lagune”, za samo pet dana prodata je u više od 5.000 primeraka! Izdavači su, na današnjoj promociji Đokovićevog književnog ostvarenja u knjižari “Delfi” u Studentskom kulturnom centru, rekli da očekuju da ovo bude, ne samo knjiga godine u Srbiji – već i smernica za sve mlade sportiste.

– Motiv ove knjige nije ni ekonomski, niti senzacionalistički – rekao je Ratko Dmitrović, generalni direktor i glavni urednik Kompanije “Novosti”. – I Novak Đoković, a i obe izdavačke kuće, ne pokušavaju da se obogate, što se i vidi u ceni knjige. Novak je imao novu sportsku misiju – a to je da pokaže mladim ljudima, koji žele da se bave sportom, da se vineri postižu svakodnevnim treninzima ali i jakom mentalnom snagom, koja je Đokovića i izdigla u sam vrh.

Prvi čovek “Novosti” dodao je da naš teniski as zna za enorman uspeh knjige već u prvim danima i da je veoma zadovoljan zbog toga. Na pitanje, odakle je u prezgusnutom rasporedu našao vremena da piše, odgovor je – u avionu!

Direktor izdavačke kuće “Laguna” Dejan Papić Novakovo ostvarenje je proglasio ne samo ostvarenjem godine “Lagune”, već i najboljom knjigom koju su dosad izdali.

– Ovo nije knjiga samo o načinu ishrane, već i pozitivnom razmišljanju i životu vrhunskog sportiste – kazao je Papić. – Ona govori o tome kako je Đoković uspeo da servira za najbolju igračku sezonu u istoriji tenisa tokom 2011. godine, i šta je sve morao da promeni u svakodnevnoj ishrani da bi postao igrač broj jedan i naš najbolji sportista. Pored stručnih saveta, knjiga govori i o tome kako je Novak odrastao u našoj zemlji, ali i trenirao tokom bombardovanja.

Papić dodaje da je ovo jedinstven primer kako najveće izdavačke kuće u zemlji ne moraju da budu konkurencija, već sinergijom mogu da naprave nešto izuzetno i najavljuje nova ostvarenja.

O KnjIZI TOKOM DEJVIS KUPA
MADA se očekuje da njegovo ostvarenje bude apsolutni hit na predstojećem Sajmu knjiga u Beogradu, Novak Đoković, zbog obaveza na turnirima, najverovatnije neće moći sa obožavaocima da podeli svoje utiske u našoj prestonici.

– Novak verovatno neće stići na Sajam knjiga – rekao je Dejan Papić, direktor “Lagune”. – Ipak, sigurno će biti u Beogradu za finale Dejvis kupa, pa ga očekujemo i kao našeg gosta.