Novak, Pariske priče

990.00 RSD

Goran Čvorović
Pismo: Ćirilica
Broj strana: 336
Povez: Broš
Format: 22×22cm
Godina izdanja: 2021
Bar kod: 9788674462843

Kategorija:
 

Opis

NOVAK – PARISKE PRIČE, autora Gorana Čvorovića su male i kratke priče o jednoj velikoj i uspešnoj karijeri.
Nisu pisane rukom teniskog stručnjaka, već manirom reportera koji istražuje životne trenutke jednog vrhunskog sportiste.
Zato u njima ima šampanjca i pudinga, kumovanja i krštenja, košarke, srca u vazduhu i na zemlji, a forhenda i bekhenda pomalo, i dropšota tek ponekad.
Nastale su na teniskom kompleksu, posle treninga ili u neobaveznim razgovorima, u gradu u kome su ispisane neke od najlepših stranica u istoriji tenisa.
Delić tog iskustva ušao je u ove priče, a one u knjigu, o šampionu za sva vremena.

Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, život je slavnog tenisera. Njegovo detinjstvo, raskošna lepeza ljudi koji su ga pratili na trnovitom životnom putu, okom neuhvatljiva galerija saputnika, sabesednika kojima je otvarao dušu, kao što ju je otvorio Goranu Čvoroviću. U šetnjama. U neobaveznim ćaskanjima. Pre i posle osvojenih titula. I kad je dobijao i kad je gubio mečeve. Odgonetnuo je njemu, u ovoj knjizi, mnoge dileme: zašto je postao vegan, zašto je u tim uvrstio Pepea Imaza koji je u javnosti izazivao kontroverze, kako se rastao sa Borisom Bekerom, Andreom Agasijem, koliko mu je značio povratak Marjana Vajde u tim, zašto je angažovao Gorana Ivaniševića…

Dodatne informacije

Težina0.671 kg