Veliko interesovanje za roman “Via Romana”

Roman koji je objavila Kompanija “Novosti” stigao je u 30.000 primeraka do svih kioska u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori

NOVA knjiga Vuka Draškovića o drevnom rimskom putu na koji smo se kao narod vekovima spuštali u potrazi za boljim životom, a na njemu uglavnom nailazili na nesreću i raskole – “Via Romana”, u sredu je više nego uspešno započela svoj put ka čitaocima. Roman koji je objavila Kompanija “Novosti” stigao je u 30.000 primeraka do svih kioska u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

Priča o dva janičara, Arslan-begu i Damjanu Čavki, čije živote deli četiri veka, ali čija se iskustva ukrštaju u sudbini naroda raspolućenog kao drvo, na dve vere, a potom i dve ideologije, naišla je na veliko interesovanje od Beograda, Subotice i Novog Sada, preko Niša, Vranja i Leskovca, pa do Valjeva i Užica…

Najčešće pitanje u sredu na kioscima širom Kolubarskog okruga bilo je: “Imate li novu knjigu Vuka Draškovića?” O ogromnom interesovanju svedoči to da je dobar deo tiraža u Valjevu i pet opština – Lajkovcu, Ubu, Osečini, Ljigu i Mionici “planuo” već tokom prepodneva.

– Ne sumnjam da će i “Via Romana” biti vrhunski spisateljski domet Vuka Draškovića, ali i izvanredan izdavački potez “Novosti” – kaže Valjevac koga smo zatekli na kiosku u centru grada. – Prehtodne dve knjige Vuka Draškovića koje su objavile “Novosti” pročitao sam u dahu.

Novosađani su već prvog dana pokazali ogromno interesovanje za novi hit Kompanije “Novosti”, roman “Via Romana” Vuka Draškovića. Tatjana Imširović iz kioska na najprometnijem Bulevaru oslobođenja, kaže:

– Čitaoci su prijatno iznenađeni cenom, a našim stalnim kupcima nekoliko romana morali smo da ostavimo sa strane – rekla je radnica na kiosku.

Ova Draškovićeva dramatična priča o četiri veka srpskih deoba i seoba može se naći u Kutku “Novosti” na Bulevaru oslobođenja 41, i ostalim kioscima u gradu.

U Užicu Vuk Drašković ima pravu malu armiju poklonika svoje literature. Istorijsko štivo, a naročito tema preplitanja i mešanja religija na ovim prostorima, privukla je ne samo Ere, Požežane, Ariljce, Ivanjičane, već i žitelje Priboja, Prijepolja, Nove Varoši…

– Pre nego što se knjiga pojavila na kioscima, morali smo da rezervišemo sve primerke za čitaoce koji se danima raspituju kada će do njih stići “Via Romana” – kažu u prodajnim mestima u samom centru Užica – Očekujemo od distributera da nam dopreme još primeraka, jer je interesovanje veliko.

U Kutku “Novosti” u gradu na Nišavi, u sredu je samo pre podne prodato 15 primeraka knjige Vuka Draškovića “Via Romana” – novi hit naše kompanije. Bilo je mnogo više onih koji su se za početak samo raspitivali i razgledali korice, uz obećanje da će već danas obogatiti svoju kućnu biblioteku još jednim Draškovićevim delom.

– Do sada sam kupio i pročitao sva Draškovićeva dela. Verujem da ću u romanu “Via Romana” pronaći nešto novo o Srbiji, jer Kompanija “Novosti” nikada nije promašila u svojim hit izdanjima – kaže Dragan Ranđelović, prvi kupac iz Niša.

NA VIDIKU DRUGO IZDANJE

I PRE nego što je novi roman Vuka Draškovića stigao pred čitaoce, već se naslutilo njegovo drugo izdanje. Kako je na promociji u Narodnom pozorištu naglasio Manojlo Vukotić, generalni direktor i glavni urednik Kompanije “Novosti”, još dok je prvi tiraž od 30.000 primeraka distribuiran prema prodajnim mestima, stigla je porudžbina za novih 17.000. Ovo je, inače, treća saradnja Draškovića i “Novosti”. Njegovu memoarsku prozu “Meta”, naša kuća je objavila u 50.000 primeraka, a reizdanje romana “Noć đenerala” u 20.000.

52 replies on “Veliko interesovanje za roman “Via Romana”

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.