Велико интересовање за роман “Виа Романа”

Роман који је објавила Компанија “Новости” стигао је у 30.000 примерака до свих киоска у Србији, Републици Српској и Црној Гори

НОВА књига Вука Драшковића о древном римском путу на који смо се као народ вековима спуштали у потрази за бољим животом, а на њему углавном наилазили на несрећу и расколе – “Виа Романа”, у среду је више него успешно започела свој пут ка читаоцима. Роман који је објавила Компанија “Новости” стигао је у 30.000 примерака до свих киоска у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

Прича о два јаничара, Арслан-бегу и Дамјану Чавки, чије животе дели четири века, али чија се искуства укрштају у судбини народа располућеног као дрво, на две вере, а потом и две идеологије, наишла је на велико интересовање од Београда, Суботице и Новог Сада, преко Ниша, Врања и Лесковца, па до Ваљева и Ужица…

Најчешће питање у среду на киосцима широм Колубарског округа било је: “Имате ли нову књигу Вука Драшковића?” О огромном интересовању сведочи то да је добар део тиража у Ваљеву и пет општина – Лајковцу, Убу, Осечини, Лјигу и Мионици “плануо” већ током преподнева.

– Не сумњам да ће и “Виа Романа” бити врхунски списатељски домет Вука Драшковића, али и изванредан издавачки потез “Новости” – каже Ваљевац кога смо затекли на киоску у центру града. – Прехтодне две књиге Вука Драшковића које су објавиле “Новости” прочитао сам у даху.

Новосађани су већ првог дана показали огромно интересовање за нови хит Компаније “Новости”, роман “Виа Романа” Вука Драшковића. Татјана Имшировић из киоска на најпрометнијем Булевару ослобођења, каже:

– Читаоци су пријатно изненађени ценом, а нашим сталним купцима неколико романа морали смо да оставимо са стране – рекла је радница на киоску.

Ова Драшковићева драматична прича о четири века српских деоба и сеоба може се наћи у Кутку “Новости” на Булевару ослобођења 41, и осталим киосцима у граду.

У Ужицу Вук Драшковић има праву малу армију поклоника своје литературе. Историјско штиво, а нарочито тема преплитања и мешања религија на овим просторима, привукла је не само Ере, Пожежане, Ариљце, Ивањичане, већ и житеље Прибоја, Пријепоља, Нове Вароши…

– Пре него што се књига појавила на киосцима, морали смо да резервишемо све примерке за читаоце који се данима распитују када ће до њих стићи “Виа Романа” – кажу у продајним местима у самом центру Ужица – Очекујемо од дистрибутера да нам допреме још примерака, јер је интересовање велико.

У Кутку “Новости” у граду на Нишави, у среду је само пре подне продато 15 примерака књиге Вука Драшковића “Виа Романа” – нови хит наше компаније. Било је много више оних који су се за почетак само распитивали и разгледали корице, уз обећање да ће већ данас обогатити своју кућну библиотеку још једним Драшковићевим делом.

– До сада сам купио и прочитао сва Драшковићева дела. Верујем да ћу у роману “Виа Романа” пронаћи нешто ново о Србији, јер Компанија “Новости” никада није промашила у својим хит издањима – каже Драган Ранђеловић, први купац из Ниша.

НА ВИДИКУ ДРУГО ИЗДАЊЕ

И ПРЕ него што је нови роман Вука Драшковића стигао пред читаоце, већ се наслутило његово друго издање. Како је на промоцији у Народном позоришту нагласио Манојло Вукотић, генерални директор и главни уредник Компаније “Новости”, још док је први тираж од 30.000 примерака дистрибуиран према продајним местима, стигла је поруџбина за нових 17.000. Ово је, иначе, трећа сарадња Драшковића и “Новости”. Нјегову мемоарску прозу “Мета”, наша кућа је објавила у 50.000 примерака, а реиздање романа “Ноћ ђенерала” у 20.000.

56 replies on “Велико интересовање за роман “Виа Романа”

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.