Деца Олује

150.00 RSD

Миломир Краговић
Писмо: Ћирлица
Број страна: 208
Повез: Брош
Формат: 13×20цм
Година издања: 2013
Бар код: 9788663112407

Категорија:
 

Опис

ТУЖНА, осамнаеста годишњица хрватске “Олује” обележава се и новим романом Миломира Краговића “Деца Олује”, у издању Компаније “Новости”, који је од суботе на киосцима у Србији, Црној Гори и Републици Српској, и већ привлачи велику пажњу читалаца.

Ова књига доноси потресну причу о 4. августу 1995. године и прогону српског народа из Српске Крајине, а биће представљена на данашњој конференцији за новинаре у Медија центру, у подне. О роману ће говорити књижевник Вања Булић, књижевни критичар Петар Арбутина, в. д. генералног директора и главног уредника Компаније “Новости” Ратко Дмитровић, као и сам аутор.

Роман “Деца Олује”, носи поднаслов “Прича о одрастању за једну ноћ”, и објављен је у почетном тиражу од 20.000 примерака. У питању је аутентично сведочанство о патњи, избегличкој колони смрти и судбинама Крајишника који су у једном дану изгубили све, осим сећања. Краговић је грађу за књигу скупљао годинама, користећи архиве документационог центра “Веритас”, новинске репортаже и интервјуе са страдалницима. Главни јунак овог романа је Марко Милојковић (у стварности Драган Миоковић), дечак који је на трактору довезао своју породицу у Београд.

Укрстивши имагинацију и фактографију, Краговић је саставио трагичну хронику о времену када су људи бежали од људи, али и узбудљиву приповест која потврђује да на крају болног пута само љубав отвара ново поглавље наде.

Додатне информације

Тежина0.223 kg