Pravo kupca na odustajanje od ugovora

Popunjavanjem obrasca i kompletiranjem postupka kupovine u internet prodavnici https://www.knjige.novosti.rs koji je opisan u odeljku NAČIN KUPOVINE U INTERNET PRODAVNICI “KNJIGE.NOVOSTI.RS” ovih Opštih uslova vi prihvatate ponudu privrednog društva “Novinsko-izdavačko društvo kompanija Novosti AD Beograd” i zaključujete ugovor o kupoprodaji elektronskim putem.

Svaki kupac koji zaključi ugovor popunjavanjem obrasca i kompletiranjem postupka kupovine u internet prodavnici ima pravo da odustane od ovako zaključenog ugovora u roku od 14 dana od dana kad je preuzeo proizvod, bez obaveze navođenja razloga. U tom slučaju troškovi vraćanja proizvoda i novca idu na teret kupca, a kupac je obavezan da robu vrati u kompletnom, ispravnom i neiskorišćenom stanju i u originalnom, neoštećenom pakovanju zajedno sa pratećomm dokumentacijom koja se sastoji iz račun-otpremnice, kao i originalnog i uredno popunjenog Obrasca za Odustajanje od ugovora.

Kako bi kupac ostvario ovo pravo, neophodno je da se javi na  e-mail adresu e-prodaja@novosti.rs sa napomenom ODUSTAJANJE OD UGOVORA. Kupac je dužan da proizvod vrati bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 od dana kada je poslao obrazac za odustanak. Po isteku roka od 14 dana od dana kada je poslao obrazac za odustanak, kupac gubi pravo na odustanak od ugovora.

Ukoliko kupac ne ispoštuje sve navedeno neće imati pravo na odustanak od ugovora i povraćaj sredstava.

Po prijemu proizvoda, “Novinsko-izdavačko društvo kompanija Novosti AD Beograd”  utvrdiće da li je proizvod ispravan i neoštećen. Kupac odgovara za oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom, tj. kupac je isključivo odgovoran za umanjenu vrednost proizvoda koja nastane kao posledica rukovanja robom na način koji nije adekvatan. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje uplaćenih sredstava i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

 

POVRAĆAJ SREDSTAVA

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio platnom karticom, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, “Novinsko-izdavačko društvo kompanija Novosti AD Beograd” je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC, Maestro,  American Edžpress i Dinacard metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je platio na račun “Novinsko-izdavačko društvo kompanija Novosti AD Beograd” virmanom ili uplatnicom, takav kupac je dužan da na zahtev operatera dostavi privrednom društvu “Novinsko-izdavačko društvo kompanija Novosti AD Beograd” broj tekućeg računa kako bismo mogli da izvršimo povraćaj sredstava.