Ђоковићева књига Сервирај за победу писана на 10.000 метара

Новакова књига, у издању “Вечерњих новости” и “Лагуне”, у уторак и званично представљена. Хит је стваран у авиону

ДОК Новак Ђоковић ниже победе по Азији, његови земљаци читају како да крену стопама најбољег спортисте Србије – директно из Новакових искустава.

Књига нашег најбољег тенисера “Сервирај за победу”, у издању два највеће издавачке куће у земљи, “Вечерњих новости” и “Лагуне”, за само пет дана продата је у више од 5.000 примерака! Издавачи су, на данашњој промоцији Ђоковићевог књижевног остварења у књижари “Делфи” у Студентском културном центру, рекли да очекују да ово буде, не само књига године у Србији – већ и смерница за све младе спортисте.

– Мотив ове књиге није ни економски, нити сензационалистички – рекао је Ратко Дмитровић, генерални директор и главни уредник Компаније “Новости”. – И Новак Ђоковић, а и обе издавачке куће, не покушавају да се обогате, што се и види у цени књиге. Новак је имао нову спортску мисију – а то је да покаже младим људима, који желе да се баве спортом, да се винери постижу свакодневним тренинзима али и јаком менталном снагом, која је Ђоковића и издигла у сам врх.

Први човек “Новости” додао је да наш тениски ас зна за енорман успех књиге већ у првим данима и да је веома задовољан због тога. На питање, одакле је у презгуснутом распореду нашао времена да пише, одговор је – у авиону!

Директор издавачке куће “Лагуна” Дејан Папић Новаково остварење је прогласио не само остварењем године “Лагуне”, већ и најбољом књигом коју су досад издали.

– Ово није књига само о начину исхране, већ и позитивном размишљању и животу врхунског спортисте – казао је Папић. – Она говори о томе како је Ђоковић успео да сервира за најбољу играчку сезону у историји тениса током 2011. године, и шта је све морао да промени у свакодневној исхрани да би постао играч број један и наш најбољи спортиста. Поред стручних савета, књига говори и о томе како је Новак одрастао у нашој земљи, али и тренирао током бомбардовања.

Папић додаје да је ово јединствен пример како највеће издавачке куће у земљи не морају да буду конкуренција, већ синергијом могу да направе нешто изузетно и најављује нова остварења.

О КњИЗИ ТОКОМ ДЕЈВИС КУПА
МАДА се очекује да његово остварење буде апсолутни хит на предстојећем Сајму књига у Београду, Новак Ђоковић, због обавеза на турнирима, највероватније неће моћи са обожаваоцима да подели своје утиске у нашој престоници.

– Новак вероватно неће стићи на Сајам књига – рекао је Дејан Папић, директор “Лагуне”. – Ипак, сигурно ће бити у Београду за финале Дејвис купа, па га очекујемо и као нашег госта.