Акција!
 

8 ГОДИНА У НАЈТЕЖЕМ ЗАТВОРУ ТАЈЛАНДА

1,000.00 RSD

Максим Класановић
Писмо: Латиница
Број страна: 309
Повез: Мек
Формат: 14Х20цм
Година издања: 2022.
Бар код: 9788674462874

Категорија:
 

Опис

Максим Класановић, родом из Бијељине, као млад и способан човек, из Немачке, где је одрастао и школово се, запутио се на Тајланд, “рај на земљи”, где је лепо живео и успешно радио годинама.

Али, 30.април 2011. године, 20:13сати по локалном времену, у Пукету, као гром догодио се тренутак када сам зезнуо свој живот – исповеда у овој изузетној исповести своје драматично искуство и живот који је провео иза решетака у страшним и суровим условима.

Свако осећање, бруталност, безизлаз, слом, губитак наде да ће поново грлити ћеркицу, загрлити мајку, описани су са толиком снагом и сугестивношћу, да је Максимова судбинска прича више од фолма! Ово је био стварни живот. Пакао!

У Бомбат Писет Клангу, најтежем затвору у Бангкоку, звали су га “странац”. Као Европљанин налазио се на најнижој лествици међу затвореницима. 17 сати дневно проводио је на непуном квадратном метру бетонског пода, а ноћу наслањао главу на празну пластичну флашу.

Он опстаје јер челичном вољом одржава своје тело у форми. Како би сачувао своје физичко здравље одлучује се за духовни пут.

Око мене је био прави хорор и схватио сам да права слобода почиње само у мени. Звучи чудно, али затвор је од мене направио бољег човека и увек ћу бити захвалан на томе.

Додатне информације

Тежина0.373 kg