Akcija!
 

A VI TAKO VOLITE DOSTOJEVSKOG

750.00 RSD

Priređivač i prevodilac Želidrag Nikčević

Pismo: ćirilica
Broj strana: 246
Povez: mek
Format: 14,5H20,5 cm
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 9788663113503

Kategorija:
 

Opis

„A VI TAKO VOLITE DOSTOJEVSKOG“

ZBORNIK TEKSTOVA RUSKIH PISACA I INTELEKTUALACA

* Na brojne izazove ruski pisci i intelektualci, među kojima su Zahar Prilepin, German Sadulajev, Lav Pirogov, Anatolij Vaserman, Andrej Tkačov, Marina Hakimova Gacemajer, Boris Mjačin, Olga Andrejevna, Marija Zaharova…, odgovaraju brzo i briljantno, tumačeći sudbinu, politiku i obaveze svoje zemlje. Iako različitih političkih uverenja, složni su da postoji dug prema otadžbini. Zalažu se za odbranu ruskog duha, kulture i jezika, a u potezima ukrajinske vlasti vide opasnost.

“Kolumne sakupljene u ovoj knjizi pokazuju kako se može postati vrhunski pisac i patriota.

Mnogi nam govore da smo se opismenili u februaru, kao da ne znamo šta se događalo prethodnih osam godina. Ruski pisci iz različitih uglova sagledavaju situaciju, snagom svog stila svedoče o kulturi ruskog naroda. A, ta kultura je nepobediva”

Želidrag Nikčević, priređivač i prevodilac

“Nisam imao teži posao nego dok sam pisao predgovor, zato što ovakve tekstove mogu pisati samo Rusi. Samo neko iz takve kulture i specifičnog odnosa prema svetu može tako da piše. Probuđena i preporođena Rusija suočila se sa zapadnim svetom, koji dovršava proces potpune revizije istorije”

Milorad Vučelić, glavni i odgovorni urednik Kompanije “Novosti”

Dodatne informacije

Težina0.300 kg