Акција!
 

А ВИ ТАКО ВОЛИТЕ ДОСТОЈЕВСКОГ

690.00 RSD

Приређивач и преводилац Желидраг Никчевић

Писмо: ћирилица
Број страна: 246
Повез: мек
Формат: 14,5Х20,5 цм
Година издања: 2022.
ИСБН: 9788663113503

 

Опис

„А ВИ ТАКО ВОЛИТЕ ДОСТОЈЕВСКОГ“

ЗБОРНИК ТЕКСТОВА РУСКИХ ПИСАЦА И ИНТЕЛЕКТУАЛАЦА

* На бројне изазове руски писци и интелектуалци, међу којима су Захар Прилепин, Герман Садулајев, Лав Пирогов, Анатолиј Васерман, Андреј Ткачов, Марина Хакимова Гацемајер, Борис Мјачин, Олга Андрејевна, Марија Захарова…, одговарају брзо и бриљантно, тумачећи судбину, политику и обавезе своје земље. Иако различитих политичких уверења, сложни су да постоји дуг према отаџбини. Залажу се за одбрану руског духа, културе и језика, а у потезима украјинске власти виде опасност.

“Колумне сакупљене у овој књизи показују како се може постати врхунски писац и патриота.

Многи нам говоре да смо се описменили у фебруару, као да не знамо шта се догађало претходних осам година. Руски писци из различитих углова сагледавају ситуацију, снагом свог стила сведоче о култури руског народа. А, та култура је непобедива”

Желидраг Никчевић, приређивач и преводилац

“Нисам имао тежи посао него док сам писао предговор, зато што овакве текстове могу писати само Руси. Само неко из такве културе и специфичног односа према свету може тако да пише. Пробуђена и препорођена Русија суочила се са западним светом, који довршава процес потпуне ревизије историје”

Милорад Вучелић, главни и одговорни уредник Компаније “Новости”

Додатне информације

Тежина0.300 kg