BG priče 1-3

1,199.00 RSD

Zoran LJ. Nikolić
Pismo: Ćirlica
Broj strana: 631
Povez: Tvrdi
Format: 24cm
Godina izdanja: 2018
Bar kod: 9788652130467

Kategorija:
 

Opis

Malo je ovakvih knjiga. Kompjutersko novinarstvo potisnulo je ona suptilna, znatiželjna i tragalačka pera. Po sistemu: sve se može naći na Guglu! Kako se može postići ekskluzivnost ako posustaje uporno istraživačko novinarstvo?

Na sreću čitalaca, novinar Večernjih novosti Zoran Nikolić jedan je od retkih koji «Kopa» po -Beogradu- večitoj inspiraciji osvajača, branitelja, književnika, istoričara, glumaca, putnika, junaka, kukavica, brodara, pustolova, boema, žitelja, starosedelaca, beskućnika, bogatih i sirotih, karijerista i naučnika, voljnika i nevoljnika, i svih onih koji su strmom Balkanskom ulicom dolazili sa malim koferom koji je bio – i ostao – prepun velikih nada.
U ovoj knjizi Nikolić je sabrao deo onoga što skoro tri godine, kao popularni dodatak sredom, objavljuje u Novostima.

Knjiga simboličnog naslova BG priče mnogo je više od reporterskog zapisa. Pred nama je autentičan trag u vremenu, između korica su neobični ljudi, zanimljiva istorija, preplet prošlosti i sadašnjosti; tu su priče koje odolevaju košavi, zanimanja kojih više nema, ali i svi oni simboli koji ovoj prestonici daju neodoljiv šarm.
Priče Zorana Nikolića imaju magnetnu privlačnost jer su i podsetnik, zbir nepoznatih detalja, svojevrsni predah, i putokaz onima koji ne poznaju ovaj živi grad. I još nešto: originalni album fotografija koje, takođe, prikazuju Beograd kao neodoljiv grad.
Nenametljivo, ali ubedljivo autor ispisuje baladu o gradu i ljudima koji su bili i jesu beleg, utvrda, neuništiva tvrđava, potvrda vekovnog trajanja.

Milomir Kragović

Dodatne informacije

Težina0.893 kg