Akcija!
 

BG priče 2

350.00 RSD

Zoran LJ. Nikolić
Pismo: Ćirlica
Broj strana: 213
Povez: Tvrdi
Format: 30cm
Godina izdanja: 2017
Bar kod: 9788674462522

Kategorija:
 

Opis

Malo je ovakvih knjiga. Skoro da ih nema. Kompjutersko novinarstvo potisnulo je ona suptilna, i znatiželjna, i tragalačka pera. Po sistemu: sve ima na Guglu! Kako se može postići ekskluzivitet ako posustaje uporno istraživačko novinarstvo?

Na sreću čitalačku, novinar „Večernjih novosti“ Zoran Nikolić je jedan od retkih koji „kopa“ po Beogradu – večitoj inspiraciji osvajača, branitelja, pesnika, prozaista, dramaturga, istoričara, glumaca, putnika, dobronamernika, junaka, kukavica, brodara, pustolova, boema, žitelja, starosedeoca, beskućnika, bogatih i sirotih, karijerista i naučnika, voljnika i nevoljnika, i svih onih koji su strmom Balkanskom ulicom dolazili sa malim koferom koji je bio – i ostao – prepun velike nade.

Knjiga simboličnog naslova BG priče je, zapravo, mnogo više od reporterskog zapisa. Pred nama je autentični trag u vremenu, između korica su neobični ljudi, zanimljiva istorija, preplet prošlosti i sadašnjosti; tu su priče koje odolevaju košavi, zanimanja kojih više nema, večiti beogradski pečati, ali i svi oni simboli koji ovoj prestonici daju neodoljivi šarm.
Priče Zorana Nikolića imaju magnetnu privlačnost jer su i podsetnik, zbir nepoznatih detalja, svojevrsni predah, i putokaz onima koji ne poznaju ovaj živi grad, uprkos činjenici da je toliko puta rušen.
I još nešto: ovo je knjiga priča, ali i originalni album fotografija koje, takođe, prikazuju Beograd kao neodoljivi grad.

Uz ovu knjigu lakše je shvatiti prošlo i sadašnje beogradsko vreme. Nenametljivo, ali ubedljivo, autor ispisuje baladu o gradu i ljudima koji su bili, i jesu beleg, utvrda, rukavac, neuništiva tvrđava, potvrda vekovnog trajanja.
Knjiga za svakodnevno iščitavanje, za poklon dragoj osobi, a BG priče se nastavljaju.

Milomir Kragović
– – – –

Od autora bestselera Beograd ispod Beograda, Masonski simboli u Beogradu, Tajna Novog Beograda, Grad tajni.

Dodatne informacije

Težina0.805 kg