БГ приче 1-3

1,199.00 RSD

Зоран Љ. Николић
Писмо: Ћирлица
Број страна: 631
Повез: Тврди
Формат: 24цм
Година издања: 2018
Бар код: 9788652130467

Категорија:
 

Опис

Мало је оваквих књига. Компјутерско новинарство потиснуло је она суптилна, знатижељна и трагалачка пера. По систему: све се може наћи на Гуглу! Како се може постићи ексклузивност ако посустаје упорно истраживачко новинарство?

На срећу читалаца, новинар Вечерњих новости Зоран Николић један је од ретких који «Копа» по -Београду- вечитој инспирацији освајача, бранитеља, књижевника, историчара, глумаца, путника, јунака, кукавица, бродара, пустолова, боема, житеља, староседелаца, бескућника, богатих и сиротих, каријериста и научника, вољника и невољника, и свих оних који су стрмом Балканском улицом долазили са малим кофером који је био – и остао – препун великих нада.
У овој књизи Николић је сабрао део онога што скоро три године, као популарни додатак средом, објављује у Новостима.

Књига симболичног наслова БГ приче много је више од репортерског записа. Пред нама је аутентичан траг у времену, између корица су необични људи, занимљива историја, преплет прошлости и садашњости; ту су приче које одолевају кошави, занимања којих више нема, али и сви они симболи који овој престоници дају неодољив шарм.
Приче Зорана Николића имају магнетну привлачност јер су и подсетник, збир непознатих детаља, својеврсни предах, и путоказ онима који не познају овај живи град. И још нешто: оригинални албум фотографија које, такође, приказују Београд као неодољив град.
Ненаметљиво, али убедљиво аутор исписује баладу о граду и људима који су били и јесу белег, утврда, неуништива тврђава, потврда вековног трајања.

Миломир Краговић

Додатне информације

Тежина0.893 kg