Акција!
 

БГ приче 2

350.00 RSD

Зоран Љ. Николић
Писмо: Ћирлица
Број страна: 213
Повез: Тврди
Формат: 30цм
Година издања: 2017
Бар код: 9788674462522

Категорија:
 

Опис

Мало је оваквих књига. Скоро да их нема. Компјутерско новинарство потиснуло је она суптилна, и знатижељна, и трагалачка пера. По систему: све има на Гуглу! Kако се може постићи ексклузивитет ако посустаје упорно истраживачко новинарство?

На срећу читалачку, новинар „Вечерњих новости“ Зоран Николић је један од ретких који „копа“ по Београду – вечитој инспирацији освајача, бранитеља, песника, прозаиста, драматурга, историчара, глумаца, путника, добронамерника, јунака, кукавица, бродара, пустолова, боема, житеља, староседеоца, бескућника, богатих и сиротих, каријериста и научника, вољника и невољника, и свих оних који су стрмом Балканском улицом долазили са малим кофером који је био – и остао – препун велике наде.

Књига симболичног наслова БГ приче је, заправо, много више од репортерског записа. Пред нама је аутентични траг у времену, између корица су необични људи, занимљива историја, преплет прошлости и садашњости; ту су приче које одолевају кошави, занимања којих више нема, вечити београдски печати, али и сви они симболи који овој престоници дају неодољиви шарм.
Приче Зорана Николића имају магнетну привлачност јер су и подсетник, збир непознатих детаља, својеврсни предах, и путоказ онима који не познају овај живи град, упркос чињеници да је толико пута рушен.
И још нешто: ово је књига прича, али и оригинални албум фотографија које, такође, приказују Београд као неодољиви град.

Уз ову књигу лакше је схватити прошло и садашње београдско време. Ненаметљиво, али убедљиво, аутор исписује баладу о граду и људима који су били, и јесу белег, утврда, рукавац, неуништива тврђава, потврда вековног трајања.
Књига за свакодневно ишчитавање, за поклон драгој особи, а БГ приче се настављају.

Миломир Краговић
– – – –

Од аутора бестселера Београд испод Београда, Масонски симболи у Београду, Тајна Новог Београда, Град тајни.

Додатне информације

Тежина0.805 kg