Изабрана дела

1.00 RSD

Исидора Секулић
Писмо: Ћирилица
Број страна: 566
Повез: Тврди
Формат: 17×24цм
Година издања: 2016
Бар код: 9788674462539

Нема на стању

Нема на залихама

Категорија:
 

Опис

Нема сумње да већина наших читалаца зна да је гђа Исидора Секулић међу нашим најистакнутијим књижевницима, можда најсјајнији стилист. Оно што се обично мање истиче, међутим, да је она један од најдубљих духова српске књижевности, требало би да је више познато.

Милош Црњански

 

У говору, понашању, одевању, животу Исидорином било је нечег монашког. Она није живела у граду, већ у манастиру, и није читала и писала у кабинету, већ у ћелији. Виђао сам је расположену, али не и радосну.

Милан Кашанин

 

Никада у животу ни пре ни после нисам доживео сусрет са онаквом проницљивошћу ума и живошћу духа какву је имала Исидора у својој седамдесет осмој години живота. Нешто погурена, лако накренуте главе на једну страну, кретала се по собама хитро и нечујно, орна да прича, нестрпљива да слуша.

Владета Јеротић

 

Исидора Секулић представља изузетну појаву у нашем књижевном животу. Ова жена мислилац, на чудотворни начин сједињује у себи не само космополитско са националним, него и древно са модерним, сензибилно са умним, поетску имагинацију са философском контемплацијом. Исидора је симбол и доказ да се мирним путем може или треба да изводи књижевна револуција.

Зоран Глушчевић