Gde smo ono stali

1.00 RSD

VOJA ŽANETIĆ

Nema na stanju

Nema na zalihama

Kategorija:
 

Opis

Smešni tekstovi Voje Žanetića o tužnim vremenima i još tužnijim ljudima koji ih stvaraju, koji godinama izlaze na drugoj stranice nedeljnog izdanja „Večernjih novosti“, pod zajedničkim naslovom „Gde smo ono stali?“, sada su spakovani u istoimenu knjigu.
– Ova knjiga predstavlja izbor onih kolumni koje sam za „Večernje novosti“ pisao u proteklih pet godina, a kojima zub vremena nije naneo nikakvu štetu. Rezultat toga je hronika političke petoletke u kojoj smo boravili, a koja će se nastaviti novom, isto tako inspirativnom epohom naše generalne zaglavljenosti u prostoru i vremenu. Naslov „Gde smo ono stali?“ najbolji je izraz za opisivanje te zaglavljenosti – kaže Žanetić povodom izlaska knjige iz štampe.

O porukama svojih virtuoznih satiričnih tekstova koji bez pardona pretresaju našu svakodnevicu autor kaže:

– Čitalac sklon uvrnutom pogledu na istoriju razumeće da je ovdašnji sveukupni poraz rezultat gomile besmislenih pobeda u bezbrojnim disciplinama večnog takmičenja za opstanak na vlasti. Čitalac koji voli uživanje u dugotrajnom slobodnom padu uživaće u istom takvom osećaju kada zatvori korice knjige.

Žanetić je za čitaoce spremio i iznenađenje. Na kraju knjige „Gde smo ono stali“ čekaće ih do sada neobjavljivani „poklon-praktikum“ na 30 strana, pod naslovom „Kako dobiti izbore. 10 lekcija za uspešno izborno pobeđivanje“. O svom kratkom kursu učestvovanja na izborima autor kaže:

– Ovaj dodatak donosi deset jednostavnih i lako razumljivih lekcija za osvajanje vlasti u Srbiji, pisanih tako da i najveći idiot bez ideje može da postane vizionarski lider nacije, a najveći siromah vođa prebogate partije. Za pisanje ovih lekcija korišćena su dosadašnja bogata iskustva koja imamo, kako u ovoj oblasti tako i u ovoj zemlji.