Где смо оно стали

1.00 RSD

ВОЈА ЖАНЕТИЋ

Нема на стању

Нема на залихама

Категорија:
 

Опис

Смешни текстови Воје Жанетића о тужним временима и још тужнијим људима који их стварају, који годинама излазе на другој странице недељног издања „Вечерњих новости“, под заједничким насловом „Где смо оно стали?“, сада су спаковани у истоимену књигу.
– Ова књига представља избор оних колумни које сам за „Вечерње новости“ писао у протеклих пет година, а којима зуб времена није нанео никакву штету. Резултат тога је хроника политичке петолетке у којој смо боравили, а која ће се наставити новом, исто тако инспиративном епохом наше генералне заглављености у простору и времену. Наслов „Где смо оно стали?“ најбољи је израз за описивање те заглављености – каже Жанетић поводом изласка књиге из штампе.

О порукама својих виртуозних сатиричних текстова који без пардона претресају нашу свакодневицу аутор каже:

– Читалац склон уврнутом погледу на историју разумеће да је овдашњи свеукупни пораз резултат гомиле бесмислених победа у безбројним дисциплинама вечног такмичења за опстанак на власти. Читалац који воли уживање у дуготрајном слободном паду уживаће у истом таквом осећају када затвори корице књиге.

Жанетић је за читаоце спремио и изненађење. На крају књиге „Где смо оно стали“ чекаће их до сада необјављивани „поклон-практикум“ на 30 страна, под насловом „Како добити изборе. 10 лекција за успешно изборно побеђивање“. О свом кратком курсу учествовања на изборима аутор каже:

– Овај додатак доноси десет једноставних и лако разумљивих лекција за освајање власти у Србији, писаних тако да и највећи идиот без идеје може да постане визионарски лидер нације, а највећи сиромах вођа пребогате партије. За писање ових лекција коришћена су досадашња богата искуства која имамо, како у овој области тако и у овој земљи.