Toma Zdravković, 68 neispričanih priča

1.00 RSD

Dejan Ćirić
Pismo: Ćirilica
Broj strana: 351
Povez: Broš
Format: 13×20cm
Godina izdanja: 2014
Bar kod: 9788674462447

Nema na stanju

Nema na zalihama

Kategorija:
 

Opis

Knjiga “Toma Zdravković 68 neispričanih priča” je jedinstveno delo koje obiluje autentičnim, zanimljivim, duhovitim, uzbudljivim i pre svega vrlo emotivnim ispovestima Tominih prijatelja, kolega i saradnika o životu i karijeri ovog veoma posebnog i velikog čoveka i umetnika.

Polazna osnova u stvaranju ove knjige je bio spoj tuge i sreće u Tominom životu koji ga je u potpunosti definisao i kao čoveka i kao umetnika. Autora je ta njegova specifičnost povela ka neispričanim pričama, ka otkriću tajne koju je Toma Zdravković nosio a koja je vezana za najiskreniju i najlepšu ljudsku emociju – ljubav.

Ova knjiga je riznica uspomena, sećanja, fantastičnih anegdota, suza, smeha i pre svega veoma iskrenih i dubokih emocija koje su Tomu karakterisale u svakom segmentu njegovog života, rada, trajanja, postojanja. “Bio je pesnik i nesrećnik”, “Nosio je u sebi nešto što mi ne možemo da shvatimo”, “Živeo je po svojim pravilima i po svojim snovima”, “Bio je simpatični mangup”, “Očima punim tuge je znao da omađija publiku”, “Sve je radio impulsom srca”, “Svaku kafanu je pretvorio u mali Kolarčev univerzitet”, “Nije hteo da nađe svoju sreću” samo su neki od naslova iza kojih se kriju do sada neispričane priče o jednom od najvećih umetnika svih vremena na ovim prostorima.

Sa velikim pijetetom i iskrenim emocijama o Tomi su govorili Miša Janketić, Žarko Laušević, Cune Gojković, Olivera Katarina, Bora Todorović, Danica Maksimović, Tozovac, Zoran Kalezić, Kemal Monteno, Arsen Dedić, Neda Ukraden, Zdravko Čolić, Lepa Lukić, Goran Bregović, Dragan Džajić, Tereza Kesovija, Zafir Hadžimanov, Merima Njegomir, Esma Redžepova, Halid Bešlić, Novica Zdravković, Muharem Serbezovski, Šaban Šaulić, Boki Milošević i mnogi drugi.