Od Montevidea do Moskve

200.00 RSD

Jovan Sekulić i Vladimir Stanković
Pismo: Ćirilica
Broj strana: 251
Povez: Broš
Format: 24cm
Godina izdanja: 2018
Bar kod: 9788674462690

Kategorija:
 

Opis

Ivan Ćurković: Veliki sam pristalica pisane reči i zato sam prezadovoljan što je jedna ovakva knjiga napisana. To je dokument značajan za sve one kojima je fudbal u srcu. Ali, naravno, i za one koji su stvarali tu tradiciju i koji i danas drže do tradicije. Pozdravljam od sveg srca doprinos “Večernjih novosti” i dvojice iskusnih autora da se ti veliki događaji i legende koje su pisale istoriju ne zaborave. Od filmskog Montevidea, koji je u Srbiji postao ne samo sportski hit, pa sve do Moskve gde se očekuju neke nove, lepe fudbalske priče, u knjizi je sabrano sve što je značajno. I ono što je možda još značajnije: ništa nije zaboravljeno. Uveren sam da će ova knjiga biti inspiracija i za naredne generacije i da će se čuvati kao neko “malo blago”.

Dušan Savić: Moje prvo svetsko prvenstvo u fudbalu gledao sam na Ubu, u Domu kulture, 1962. godine. Imao sam sedam godina. Sa bratom i drugarima čekao sam taj čudesni događaj. Sedeli smo na patosu jer su klupe bile rezervisane za naše očeve. Prikazivani su odloženi snimci utakmica reprezentacije Jugoslavije, ali nama to nije smetalo i ta magija fudbalske igre sa najvećeg svetskog događaja zauvek me je osvojila. Tada smo sa uzbuđenjem čekali da vidimo koji će novi dribling smisliti Dragoslav Šekularac, a i danas, posle toliko decenija posvećenih fudbalu, reagujem na poteze, driblinge i bravure majstora fudbala. Ova knjiga Kompanije Novosti slavi fudbal i svaki ljubitelj treba da je ima, jer ona je pravi spomenar fudbala.

Dragan Stojković Piksi: Knjiga “Od Montevidea do Moskve” je prava fudbalska biblija koja obuhvata najvažnije datume i najzanimljivije događaje od prvog svetskog prvenstva 1930. godine pa do sada. Ovo je pravo fudbalsko štivo, poslastica za čitaoce sa jako velikim brojem korisnih informacija, lepim pričama o junacima, fudbalskim herojima, ali i tragičarima, što je sastavni deo najlepše sporedne stvari na svetu. Iskreno je preporučujem svim navijačima, jer će se, čitajući ovu knjigu, vratiti u prošlost, ali će saznati i brojne tajne koje su dugo čuvane. U svakom slučaju “Večernje novosti” su napravile pravi potez u pravo vreme i biće prava fudbalska predigra pred Mundijal u Rusiji.

Dodatne informacije

Težina0.465 kg