Од Монтевидеа до Москве

200.00 RSD

Јован Секулић и Владимир Станковић
Писмо: Ћирилица
Број страна: 251
Повез: Брош
Формат: 24цм
Година издања: 2018
Бар код: 9788674462690

Категорија:
 

Опис

Иван Ћурковић: Велики сам присталица писане речи и зато сам презадовољан што је једна оваква књига написана. То је документ значајан за све оне којима је фудбал у срцу. Али, наравно, и за оне који су стварали ту традицију и који и данас држе до традиције. Поздрављам од свег срца допринос “Вечерњих новости” и двојице искусних аутора да се ти велики догађаји и легенде које су писале историју не забораве. Од филмског Монтевидеа, који је у Србији постао не само спортски хит, па све до Москве где се очекују неке нове, лепе фудбалске приче, у књизи је сабрано све што је значајно. И оно што је можда још значајније: ништа није заборављено. Уверен сам да ће ова књига бити инспирација и за наредне генерације и да ће се чувати као неко “мало благо”.

Душан Савић: Моје прво светско првенство у фудбалу гледао сам на Убу, у Дому културе, 1962. године. Имао сам седам година. Са братом и другарима чекао сам тај чудесни догађај. Седели смо на патосу јер су клупе биле резервисане за наше очеве. Приказивани су одложени снимци утакмица репрезентације Југославије, али нама то није сметало и та магија фудбалске игре са највећег светског догађаја заувек ме је освојила. Тада смо са узбуђењем чекали да видимо који ће нови дриблинг смислити Драгослав Шекуларац, а и данас, после толико деценија посвећених фудбалу, реагујем на потезе, дриблинге и бравуре мајстора фудбала. Ова књига Компаније Новости слави фудбал и сваки љубитељ треба да је има, јер она је прави споменар фудбала.

Драган Стојковић Пикси: Књига “Од Монтевидеа до Москве” је права фудбалска библија која обухвата најважније датуме и најзанимљивије догађаје од првог светског првенства 1930. године па до сада. Ово је право фудбалско штиво, посластица за читаоце са јако великим бројем корисних информација, лепим причама о јунацима, фудбалским херојима, али и трагичарима, што је саставни део најлепше споредне ствари на свету. Искрено је препоручујем свим навијачима, јер ће се, читајући ову књигу, вратити у прошлост, али ће сазнати и бројне тајне које су дуго чуване. У сваком случају “Вечерње новости” су направиле прави потез у право време и биће права фудбалска предигра пред Мундијал у Русији.

Додатне информације

Тежина0.465 kg