Тома Здравковић, 68 неиспричаних прича

1.00 RSD

Дејан Ћирић
Писмо: Ћирилица
Број страна: 351
Повез: Брош
Формат: 13×20цм
Година издања: 2014
Бар код: 9788674462447

Нема на стању

Нема на залихама

 

Опис

Књига “Тома Здравковић 68 неиспричаних прича” је јединствено дело које обилује аутентичним, занимљивим, духовитим, узбудљивим и пре свега врло емотивним исповестима Томиних пријатеља, колега и сарадника о животу и каријери овог веома посебног и великог човека и уметника.

Полазна основа у стварању ове књиге је био спој туге и среће у Томином животу који га је у потпуности дефинисао и као човека и као уметника. Аутора је та његова специфичност повела ка неиспричаним причама, ка открићу тајне коју је Тома Здравковић носио а која је везана за најискренију и најлепшу људску емоцију – љубав.

Ова књига је ризница успомена, сећања, фантастичних анегдота, суза, смеха и пре свега веома искрених и дубоких емоција које су Тому карактерисале у сваком сегменту његовог живота, рада, трајања, постојања. “Био је песник и несрећник”, “Носио је у себи нешто што ми не можемо да схватимо”, “Живео је по својим правилима и по својим сновима”, “Био је симпатични мангуп”, “Очима пуним туге је знао да омађија публику”, “Све је радио импулсом срца”, “Сваку кафану је претворио у мали Коларчев универзитет”, “Није хтео да нађе своју срећу” само су неки од наслова иза којих се крију до сада неиспричане приче о једном од највећих уметника свих времена на овим просторима.

Са великим пијететом и искреним емоцијама о Томи су говорили Миша Јанкетић, Жарко Лаушевић, Цуне Гојковић, Оливера Катарина, Бора Тодоровић, Даница Максимовић, Тозовац, Зоран Калезић, Кемал Монтено, Арсен Дедић, Неда Украден, Здравко Чолић, Лепа Лукић, Горан Бреговић, Драган Джајић, Тереза Кесовија, Зафир Хаџиманов, Мерима Нјегомир, Есма Реџепова, Халид Бешлић, Новица Здравковић, Мухарем Сербезовски, Шабан Шаулић, Боки Милошевић и многи други.